Menu
Share
Share this story
Close X
 
Switch to Desktop Site

Shakespeare quiz: Can you match the quote to the play?

About these ads

Quiz results

How did you do? Would you like to try again?


Correct

Wrong
 
% You answered of 10 questions correctly
for a total score of %.

Average user score

Expert score

 
 

Your results

1. To which play does this existential pondering belong?

Your response: Hamlet Twelfth Night The Tempest Macbeth

Correct answer: Macbeth

2. What play opens with these lines?

Your response: As You Like It Twelfth Night All's Well that Ends Well The Tempest

Correct answer: Twelfth Night

3. In which play does a character speak these melancholy lines?

Your response: The Tempest Hamlet Romeo and Juliet A Midsummer Night's Dream

Correct answer: The Tempest

4. What play contains this statement of love?

Your response: A Midsummer Night's Dream Romeo and Juliet As You Like It Julius Caesar

Correct answer: A Midsummer Night's Dream

5. In what play do these words appear?

Your response: Julius Caesar Two Gentlemen of Verona The Merchant of Venice Measure for Measure

Correct answer: The Merchant of Venice

6. Which play opens with these words?

Your response: Richard III Henry V Two Gentlemen of Verona Hamlet

Correct answer: Richard III

7. Which play includes these unhappy lines on the inconstancy of women?

Your response: Hamlet Macbeth Romeo and Juliet A Winter's Tale

Correct answer: Hamlet

8. In which play does a character muse on bravery with these words?

Your response: Antony and Cleopatra Henry V King Lear Julius Caesar

Correct answer: Julius Caesar

9. In what play does this exclamation appear?

Your response: Julius Caesar A Winter's Tale Macbeth The Merry Wives of Windsor

Correct answer: Macbeth

10. In what play does a character offer this critique?

Your response: Two Gentlemen of Verona A Winter's Tale Hamlet King Lear

Correct answer: Hamlet

Share