Menu
Share
 
Switch to Desktop Site

Are you smarter than an atheist? A religious quiz

About these ads

Quiz results

How did you do? Would you like to try again?


Correct

Wrong
 
% You answered of 32 questions correctly
for a total score of %.

Average user score

Expert score

 
 

Your results

1. When does the Jewish Sabbath begin?

Your response: Friday Saturday Sunday Dont know

Correct answer: Friday

2. What is Ramadan?

Your response: The Hindu festival of lights A Jewish day of atonement The Islamic holy month Don't know

Correct answer: The Islamic holy month

3. Do you happen to know which of these is the king of gods in ancient Greek mythology?

Your response: Zeus Mars Apollo Don't know

Correct answer: Zeus

4. Which of these religions aims at nirvana, the state of being free from suffering?

Your response: Islam Buddhism Hinduism Don't know

Correct answer: Buddhism

5. In which religion are Vishnu and Shiva central figures?

Your response: Islam Hinduism Taoism Don't know

Correct answer: Hinduism

6. What is an atheist?

Your response: Someone who believes in God Someone who does NOT believe in God Someone who is unsure whether God exists Don't know

Correct answer: Someone who does NOT believe in God

7. What is an agnostic?

Your response: Someone who believes in God Someone who does NOT believe in God Someone who is unsure whether God exists Don't know

Correct answer: Someone who is unsure whether God exists

8. Where, according to the Bible, was Jesus born?

Your response: Bethlehem Jericho Jerusalem Nazareth Don't know

Correct answer: Bethlehem

9. When was the Mormon religion founded?

Your response: Before the year 1200 A.D. Between 1200 and 1800 Sometime after 1800 Don't know

Correct answer: Sometime after 1800

10. The Book of Mormon tells the story of Jesus Christ appearing to people in what area of the world?

Your response: The Americas Middle East Asia Don't know

Correct answer: The Americas

11. Which of the following best describes Catholic teaching about the bread and wine used for Communion?

Your response: The bread and wine actually become the body and blood of Jesus Christ The bread and wine are symbols of the body and blood of Jesus Christ Other Don't know

Correct answer: The bread and wine actually become the body and blood of Jesus Christ

12. Which of these religious groups traditionally teaches that salvation comes through faith alone?

Your response: Only Protestants Only Catholics Both Protestants and Catholics Neither Protestants nor Catholics Don't know

Correct answer: Only Protestants

13. Please tell me which of the following is NOT one of the Ten Commandments?

Your response: Do not commit adultery Do unto others as you would have them do unto you Do not steal Keep the Sabbath holy All are in the Ten Commandments Don't know

Correct answer: Do unto others as you would have them do unto you

14. Which Bible figure is most closely associated with remaining obedient to God despite suffering?

Your response: Job Elijah Moses Abraham Don't know

Correct answer: Job

15. Which Bible figure is most closely associated with leading the exodus from Egypt

Your response: Job Elijah Moses Abraham Don't know

Correct answer: Moses

16. Which Bible figure is most closely associated with willingness to sacrifice his son for God?

Your response: Job Elijah Moses Abraham Don't know

Correct answer: Abraham

17. Would you tell me if Mother Teresa was ...

Your response: Jewish Catholic Buddhist Mormon Hindu Don't know

Correct answer: Catholic

18. Would you tell me if the Dalai Lama is ...?

Your response: Catholic Jewish Buddhist Mormon Hindu Don't know

Correct answer: Buddhist

19. Would you tell me if Joseph Smith was ...?

Your response: Catholic Jewish Buddhist Mormon Hindu Don't know

Correct answer: Mormon

20. Would you tell me if Maimonides was ... ?

Your response: Catholic Jewish Buddhist Mormon Hindu Don't know

Correct answer: Jewish

21. Which of the following statements best describes what the U.S. Constitution (including amendments) says about religion?

Your response: Christianity should be given special emphasis by the government The government shall neither establish a religion nor interfere with the practice of religion The Constitution does not say anything one way or the other about religion Don't know

Correct answer: The government shall neither establish a religion nor interfere with the practice of religion

22. According to rulings by the U.S. Supreme Court, is a public school teacher permitted to lead a class in prayer?

Your response: Yes No Don't know

Correct answer: No

23. Do you happen to know what religion most people in India consider themselves?

Your response: Buddhist Hindu Muslim Christian Don't know

Correct answer: Hindu

24. According to rulings by the U.S. Supreme Court, is a public school teacher permitted to read from the Bible as an example of literature?

Your response: Yes No Don't know

Correct answer: Yes

25. According to rulings by the U.S. Supreme Court, is a public school teacher permitted to offer a class comparing the world's religions?

Your response: Yes No Don't know

Correct answer: Yes

26. Do you happen to know what religion most people in Indonesia consider themselves?

Your response: Buddhist Hindu Muslim Christian Don't know

Correct answer: Muslim

27. Do you happen to know what religion most people in Pakistan consider themselves?

Your response: Buddhist Hindu Muslim Christian Don't know

Correct answer: Muslim

28. What was the name of the person whose writings and actions inspired the Protestant Reformation?

Your response: Martin Luther Thomas Aquinas John Wesley Don't know

Correct answer: Martin Luther

29. Which one of these preachers participated in the period of religious activity known as the First Great Awakening?

Your response: Billy Graham Jonathan Edwards Charles Finney Don't know

Correct answer: Jonathan Edwards

30. Do you happen to know the name of the holy book of Islam?

Your response: Islam's Holy Book The Bible Qur'an

Correct answer: Qur'an

31. What is the first book of the Bible?

Your response: Book of Genesis New Testament Old Testament Book of Exodus

Correct answer: Book of Genesis

32. Will you tell me the names of the first four books of the New Testament of the Bible, that is the Four Gospels?

Your response: Matthew, James, Luke, John Jude, James, Timothy, Luke Matthew, Mark, Luke, John

Correct answer: Matthew, Mark, Luke, John

Share